aw1

Να σας συστησουμε: Sir Αντονι Χοπκινς!

January 27, 2014 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Δεν μπορούμε να μην αναδημοσιεύσουμε και αυτό το υπέροχο άρθρο από το Flix! Πρόκειται για τον Άντονι Χόπκινς και για το μοναδικό ταλέντο του σε ..όλες σχεδόν τις τέχνες!

Δεν είναι ακριβώς νέο, συνέβη πριν από λίγα χρόνια: το αυτοκρατορικό βαλς που συνέθεσε ο οσκαρικός Αντονι Χόπκινς είχε κάνει την πρεμιέρα του στην ετήσια συναυλία της Ορχήστρας Γιόχαν Στράους που ίδρυσε και διευθύνει ο βιρτουόζος βιολιστής Αντρέ Ριό. Ομως το βίντεο που ξανακυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες έχει ξαφνιάσει τους κινηματογραφικούς θαυμαστές του Χόπκινς, που αγνοούσαν αυτή του την ιδιότητα. Σήμερα πλέον, αυτό το βίντεο έχει γίνει ξανά viral.

H ιστορία θέλει τον Χόπκινς να υπήρξε πάντα μεγάλος θαυμαστής του Ολλανδού βιρτουόζου στο βιολί, ο οποίος ειδικεύεται στα βαλς (την επίσης μεγάλη αδυναμία του οσκαρικού πρωταγωνιστή) και ίδρυσε την Ορχήστρα Γιόχαν Στράους με τους οποίους ερμηνεύουν κλασικές και σύγχρονες συνθέσεις του είδους. Εχοντας άγνοια κινδύνου, όπως ομολογεί αστειευόμενος κι ο ίδιος ο Ουαλός ηθοποιός, αποφάσισε να του στείλει κάποια βαλς που είχε γράψει για να ζητήσει τη γνώμη του.

 

anto

 

 

«Είμαι τεράστιος θαυμαστής του Ριό! Κι εγώ και η γυναίκα μου θέλαμε πάρα πολύ να τον γνωρίσουμε. Του έστειλα την μουσική μου, αλλά δεν περίμενα μία τέτοια αντίδραση και τιμή. Να ενορχηστρώσει και να παρουσιάσει ένα δικό μου βαλς με την ορχήστρα του! Είμαι βαθιά συγκινημένος…»

Ετσι λοιπόν το εξαιρετικό «And the waltz Goes on» σε σύνθεση του Sir Αντονι Χόπκινς έκανε την πρεμιέρα του το 2011 στη Βιέννη. Δείτε το βίντεο, όπου ο Αντρέ Ριό παρουσιάζει τον συγκινημένο Χόπκινς στο ακροατήριο και αφηγείται την ιστορία. Ακολουθεί μία εκπληκτική εκτέλεση του «And the waltz Goes on».

 

Ομως, η μουσική δεν είναι το μοναδικό «χόμπι» του πολυτάλαντου Χόπκινς. Από ό,τι φαίνεται ο σπουδαίο Ουαλός ηθοποιός δεν περιορίζει το κάλεσμά του, αλλά δημιουργεί ως γνήσιος καλλιτέχνης. Εκτός από οσκαρικός πρωταγωνιστής και συνθέτης λοιπόν, είναι γλύπτης και ζωγράφος. Σας θυμίζουμε κάποια έργα του…

 

aw1

aw2

aw3

aw4

aw5

aw6

 

via