unh

ΤΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

April 21, 2014 by Quiet Storm - No Comments

Κατά τη γνώμη μου, η ευτυχία δεν είναι κάτι δεδομένο στη ζωή μας και δεν γεννιόμαστε με αυτή σε καμία περίπτωση. Η ευτυχία είναι κάτι που συμβαίνει μέσα από μια σειρά εμπειριών, μέσα από συνήθειες και τα επιτεύγματα που έχετε καταφέρει κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Αυτό  το άρθρο δεν είναι ένας οδηγός για να παρατηρήσετε και να διορθώσετε τα άτομα που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη, αλλά μια σειρά από πράγματα που έχω μάθει στη ζωή μου, που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο που βλέπω τη ζωή και τον κόσμο. Είναι η εμπειρία μου ότι οι όσο πιο θετικές συνήθειες  έχετε στη ζωή σας, τόσο πιο συναισθηματική ευτυχία θα ζήσετε. Αντί να σας πω πράγματα που πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τη συναισθηματική ικανοποίηση σας, έχω δημιουργήσει μια λίστα με τις κακές συνήθειες  που θα πρέπει να προσπαθήσετε να διορθώσετε. Όχι μόνο θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους, θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Συνεχώς παραπονιέστε

 Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι οι ευτυχισμένοι και οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται. Ενώ είναι ψυχολογικά ευεργετικό για τη διαφυγή όταν είστε κάτω από την πίεση, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του μικρού “εξαερισμού” από το να είστε συνεχώς παραπονιάρης .  Ο χρόνια παραπονιάρης τείνει να έχει πάντα κάτι στραβό στη ζωή του, τα θέματα τους είναι πιο σημαντικά από όλων των άλλων, και όταν έχεις κάτι να πεις για τον εαυτό σου, δεν ενδιαφέρονται πολύ για να σας ακούσουν.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τείνουν να διαμαρτύρονται για τη δουλειά τους,  πόσο λίγα χρήματα βγάζουν, ή πως τίποτα δεν είναι δίκαιο. Να σας πω κάτι; Ο καθένας μας  έχει εκατοντάδες πράγματα που θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί οποιαδήποτε στιγμή! Αν είστε  παραπονιάρης, να σταματήσετε να κλαψουρίζετε και να μιλήσετε για τα πράγματα που είναι θετικά στη ζωή σας και να επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι καλό. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, να καθίσετε και να βρείτε μια λύση. Με το να διαμαρτύρεστε σταθερά δεν πετυχαίνετε τίποτα, αλλά ωθείτε τους φίλους σας μακριά και θα παραμείνετε σε αυτό το dark place για πολύ καιρό! Έχετε κάποιο καλό στη ζωή σας, βρείτε το, και μοιραστείτε το.

Θέλετε να αγοράζετε συνεχώς

Πολλοί άνθρωποι είναι εύκολο να  εμπλακούμε σε υλιστικό παροξυσμό, και να ξεχάσουμε αυτά που πραγματικά μας κάνουν ευτυχισμένους. Σίγουρα ένα gadget τελευταίας τεχνολογίας  μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλά την ημέρα που το αγοράσατε, ίσως και λίγο παραπάνω αλλά η χαρά είναι προσωρινή, και θα επανέλθει η αίσθηση ότι πρέπει να αγοράσετε και κάτι άλλο πολύ σύντομα! Βγείτε έξω και βιώστε τον κόσμο. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά για να πάτε κάπου μακριά, γίνετε τουρίστας στη δική σας πόλη. Μπορείτε  να πάτε μια βόλτα  στην παραλία και μόνοι σας ακόμα, κάντε έναν περίπατο σε μια άγνωστη διαδρομή, διαβάστε ένα βιβλίο! Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε που θα εμπλουτίσουν τη ζωή σας και δεν περιλαμβάνουν χρήματα.

Άμετρη κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Είναι παρών σε σχεδόν κάθε κοινωνική κατάσταση. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι το αλκοόλ είναι ένα κατευναστικό.

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε σ’ αυτές τις κοινωνικές καταστάσεις, αν πίνετε υπερβολικά σε τακτική βάση μπορεί να σας προκαλέσει τον όλεθρο στη ζωή σας! Δεδομένου ότι το αλκοόλ είναι χαλαρωτικό, την επόμενη μέρα μετά την  υπερβολική κατανάλωση συνήθως οδηγείτε τον εαυτό σας  σε μια όμορφη αντιπαραγωγική μέρα. Και φυσικά οδηγεί σε κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης. Με μέτρο λοιπόν.

 

Ανησυχείτε συνεχώς για το μέλλον

Οτιδήποτε και να κάνετε δεν έχει σημασία, γιατί σκέφτεστε πάντα τι μπορεί να σας επιφυλάσσει το μέλλον! Μήπως απολυθείτε; Ίσως.. Θα μπορούσατε να αρρωστήσετε και με μια σοβαρή ασθένεια;  Ναι… Μπορεί. Το σημαντικό είναι,  πως έχετε πολύ λίγο τον έλεγχο για το αν ή όχι αυτά τα πράγματα θα συμβούν, οπότε γιατί να περάσετε το χρόνο σας ανησυχώντας για αυτό; Εφ ‘όσον έχετε ένα λογικό σχέδιο για το πως πρέπει να ζείτε τη ζωή σας με υπευθυνότητα, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε  ό,τι συμβαίνει στη ζωή σας τώρα. Εστιάστε σε αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή, αν δεν σας αρέσει, να κάνετε κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή κοιτάζω έξω, είναι ένα υπέροχο βράδυ και η γάτα μου τρίβετε πάνω στο πόδι μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη.

 

Περιμένετε πάντα κάτι από το μέλλον

Μοιάζει πολύ με το παραπάνω σύμπτωμα για το μέλλον, γιατί όπως πολλοί άνθρωποι ανησυχούν, αρκετοί άνθρωποι επικεντρώνονται στα μελλοντικά γεγονότα αντί να σκεφτούν τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Η αλυσίδα αυτής της σκέψης ξεκινά συνήθως κάπως έτσι :

Όταν είστε στο πανεπιστήμιο, νομίζετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι όταν αποφοιτήσετε. Μόλις έχετε αποφοιτήσει, νομίζετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι τη  στιγμή που θα πιάσετε μια καλή δουλειά. Μόλις έχετε τη δουλειά των ονείρων σας, νομίζετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι όταν  θα είστε παντρεμένοι. Επόμενο, νομίζετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι όταν αποκτήσετε παιδιά.

Μόλις αποκτήσετε παιδιά, νομίζετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι όταν μεγαλώσουν και ανεξαρτητοποιηθούν. Στη συνέχεια θα είστε  όταν έχουν παιδιά, τα παιδιά σας. Προτού να το καταλάβετε, θα έχετε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας περιμένοντας τα γεγονότα να φέρουν την ευτυχία και πολύ απλά θα συνειδητοποιήσετε πως η ζωή ( και η ευτυχία ) σας έχει προσπεράσει προ πολλού.

 

Δεν έχετε έστω και ένα χόμπι

Πριν καν ξεκινήσετε τη δουλειά σας , καθαρίζετε το σπίτι… αυτό ΔΕΝ είναι χόμπι. Χόμπι είναι οι δραστηριότητες που μπορείτε να παθιαστείτε. Χόμπι είναι κάτι που θα κάνετε όταν έχετε μόνο τρεις ώρες  ελεύθερο χρόνο την Πέμπτη το βράδυ. Χόμπι είναι δεξιότητες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας κάνουν να κερδίσετε χρήματα, αν γίνετε  αρκετά καλοί σε αυτές. Οι χαρούμενοι άνθρωποι τείνουν να έχουν χόμπι, είτε είναι kick boxing,  είτε παίζοντας  κιθάρα, ή ακόμα και να κατασκευάζετε διάφορα. Τα χόμπι σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε κάτι με τον ελεύθερο χρόνο σας και σκεφτείτε πως αυτός ο χρόνος είναι μόνο για εσάς! Αυτός είναι ο χρόνος που επενδύετε στον εαυτό σας.

Κακή διατροφή

Κάνοντας κακές επιλογές στο τι τρώτε ή το να τρώτε πάρα πολύ δεν είναι μόνο κακό για την υγεία σας, μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ληθαργικοί, ενοχικοί, καταθλιπτικοί και όταν γίνεται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους συνήθως οδηγεί στην αύξηση του βάρους. Δυστυχώς, η κακή διατροφή είναι ένας φαύλος κύκλος. Συχνά  οι άνθρωποι τρώνε όταν  αισθάνονται στεναχωρημένοι. Αισθάνονται μεγάλη χαρά για λίγα λεπτά, ενώ τρώνε τα αγαπημένα τους φαγητά, αλλά στη συνέχεια αισθάνονται ενοχές, συγχρόνως με την έλλειψη ενέργειας και την μείωση της παραγωγικότητας.

Τρώτε υγιεινά, όχι μόνο σας κάνει να έχετε περισσότερη ενέργεια, θα σας κάνει επίσης να φαίνεστε καλύτερα, πράγμα που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας . Σε αντίθεση με ο,τι τα εκατομμύρια των περιοδικών fitness σας λένε εκεί έξω, θα σας πω ότι, το 90 % του πώς είστε καθορίζεται από το τι και πόσα τρόφιμα  βάζετε στο σώμα σας, όχι πόσο χρόνο περνάτε στο διάδρομο. Eat right, look great, and feel great.

Μιλάτε άσχημα για τους άλλους

Great people talk about ideas, average people talk about things, and small people talk about wine.” ~Fran Lebowitz

Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω,  ακούστε τι συζητούν οι άνθρωποι γύρω σας, και δίπλα σας. Μήπως ξοδεύετε το χρόνο σας κουτσομπολεύοντας ή μιλώντας για τους άλλους ανθρώπους; Οι δυσαρεστημένοι/δυστυχισμένοι άνθρωποι συχνά το κάνουν, να μιλούν για τους άλλους ανθρώπους, αντί να μιλούν για πράγματα όπως διάφορες ιδέες ή τα τρέχοντα γεγονότα.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν επίσης την τάση να κρίνουν τους άλλους. ” Κοίτα τι  κάνει ο ηλίθιος! . « Μπορείς να πιστέψεις τι φοράει; “.  Αν πιάνετε τον εαυτό σας να κρίνετε κάποιον που δεν ξέρετε, να δαγκώσετε τη γλώσσα σας! Το να μιλάς άσχημα για κάποιον και να τον κουτσομπολεύεις  θα μπορούσε να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα για μια στιγμή, αλλά το μόνο που κάνεις είναι να καλύπτεις τις ανασφάλειες σου, προσπαθώντας να τους μειώσεις.

Κρατάτε κακίες

Το να κρατάτε κακίες και εχθρότητες προς κάποιον είναι σαν να κουβαλάτε γύρω από τη μέση σας ένα σακίδιο γεμάτο πέτρες. Δεν έχετε πρόβλημα με  αυτό, αλλά είναι ένα φορτίο, και η ζωή σίγουρα θα ήταν πιο εύκολη χωρίς αυτό. Do yourself a favour… και πείτε “σε συγχωρώ”. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας,  όποιος σας έχει ενοχλήσει και πληγώσει, αλλά συμβιβαστείτε  με ο,τι έχει συμβεί και  κατανοήστε ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Το να συγχωρείτε  θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη και σας επιτρέπει να έχετε πιο ευτυχισμένες σχέσεις. Πετάξτε όλα αυτά τα φορτία που πιθανόν να έχετε και move on!

 

Σταματήσατε να μαθαίνετε πια

“The moment you stop learning, you stop leading.” - Rick Warren

Δεν είναι δύσκολο να γίνει, γιατί  εφησυχάζουμε στη ζωή. Έχετε ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο να πηγαίνετε στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο μεταπτυχιακό,  για να αποκτήσετε τελικά μια δουλειά που η μάθηση γενικά, πάει ένα βήμα πίσω. Το να μαθαίνεις πράγματα δεν χρειάζεται να είναι μια αγγαρεία. Ακριβώς όπως τα χόμπι, να μάθετε  για κάτι που είστε παθιασμένοι. Σας αρέσει το μεξικάνικο φαγητό; Τέλεια! Αρχίστε να διαβάζετε γι ‘αυτό και κάντε και την πρακτική σας φτιάχνοντας πέντε αστέρων μεξικάνικο φαγητό. Το να μαθαίνετε νέα πράγματα όχι μόνο σας δίνει λόγους  να μιλήσετε για αυτά στο κοινωνικό σας περιβάλλον, σας βοηθά επίσης να βελτιώσετε τον εαυτό σας, το οποίο σας οδηγεί στην ευτυχία.

 

Είστε αναβλητικοί

Είναι εύκολο να καθίστε στον καναπέ και να κάνετε μια λίστα με πράγματα που θέλετε  ή σκοπεύετε να κάνετε. Στην πραγματικότητα το να σηκωθείτε από τον καναπέ είναι το πιο δύσκολο,  παίρνει πολύ περισσότερη ενέργεια, βλέπετε.  Λένε ότι το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο μέρος σε οποιοδήποτε σχέδιο. Σταματήστε τις δικαιολογίες, κανείς δεν πρόκειται να το κάνει για εσάς. Θέλετε να κάνετε ένα course; Σηκώστε το τηλέφωνο και εγγραφείτε. Θέλετε να χάσετε 10 κιλά;  Μπείτε στο αυτοκίνητο και πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σας. Κάντε το πρώτο βήμα!

 

Μισείτε τη δουλειά σας

Ένα είναι το σίγουρο..οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εργαστούν για να επιβιώσουν. Όπως επίσης πως  οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται 1.920 ώρες ετησίως.

Αν πρόκειται να δαπανήσετε 1.920 ώρες κάθε χρόνο για να δουλεύετε, σας παρακαλώ να κάνετε μια προσπάθεια να σας αρέσει η δουλειά σας. Από τη στιγμή που θα είναι το 22,4 % του χρόνου σας μέσα σε ένα έτος  ( ναι αυτό περιλαμβάνει και τις ώρες ύπνου ) σας προτείνω να σας  αρέσει αυτό που κάνετε. Τώρα, προτού να βγάλουμε συμπεράσματα για πιο λόγο μισείτε τη δουλειά σας, σκεφτείτε λίγο με τον εαυτό σας: ” Μισώ πραγματικά τη δουλειά μου, ή  απλά παραπονιέμαι συνεχώς γι ‘αυτό στους άλλους, τόσο πολύ που νομίζω ότι πραγματικά τη μισώ; “.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι αγαπούν τη δουλειά τους, όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά. Όσο περνά ο καιρός, οι συνάδελφοι σας αρχίζουν να διαμαρτύρονται για διάφορα πράγματα, και τότε αρχίζετε και εσείς να βρίσκετε  μικρά πράγματα που σας ενοχλούν, τότε διαμαρτύρονται όλοι μαζί και αρκετά σύντομα ο καθένας έχει συγχωνευτεί σε αυτή την γιγαντιαία σφαίρα του μίσους. Το επόμενο πράγμα που κάνετε είναι να κατηγορείτε τη δουλειά σας για τη δυστυχία σας . Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας , μπορείτε είτε Α) Να ξεκινήσετε λέγοντας στον εαυτό σας κάτι που σας αρέσει στη δουλειά σας καθημερινά, και φροντίστε να το μεταδώσετε στους  συναδέλφους σας σε μια προσπάθεια να μάθουν να αγαπήσουν ξανά τη δουλειά τους ή Β) Αν είναι ήδη πολύ αργά, και η ζημιά έχει γίνει, να βρείτε μια παρόμοια δουλειά αλλού και να κάνετε  ο,τι μπορείτε  για να ξεκινήσετε με θετικό τρόπο!

Σε περίπτωση που πραγματικά μισείτε τη δουλειά σας και σας προκαλεί θλίψη, απλά κάντε το μεγάλο βήμα, και προχωρήστε! Όντας δυσαρεστημένοι  για σχεδόν το ένα τέταρτο της ζωή σας απλά δεν αξίζει τον κόπο…

 

Μοναξιά

Μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της δυστυχίας είναι η μοναξιά. Δεν αναφέρομαι να έχουν κάποιον σύντροφο στη ζωή σας..το να έχεις ένα σύντροφο, δεν σημαίνει ότι δεν θα αισθάνεστε μόνος. Η αίσθηση της μοναξιάς προέρχεται γενικά από την  έλλειψη κοινωνικής διέγερσης.  Η εποχή της τεχνολογίας που διανύουμε σίγουρα διαιωνίζει όλο αυτό μέσω των μηνυμάτων.. το Facebook, το Twitter και όλα τα ” Κοινωνικά Δίκτυα” έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι άνθρωποι είναι τόσο εξαρτημένοι από αυτές τις μορφές της κοινωνικής τεχνολογίας που ξεχνούν ότι χρειάζονται μια πραγματικά γνήσια ανθρώπινη επαφή. Οι κοινωνικά ανασφαλείς άνθρωποι τείνουν να κλίνουν προς την κοινωνικοποίηση, την online όμως, επειδή έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στο τι θα πουν και στο χρονοδιάγραμμα αυτών που θα πουν! Η πρόσωπο με πρόσωπο επαφή έχει μειωθεί αρκετά και φυσικά μειώνει την κοινωνική ανησυχία για λιγότερο εξωστρεφής άτομα. Δυστυχώς μένουν εντός της comfort zone τους, και περιορίζουν την προσωπική ανάπτυξη, και εμποδίζουν την ανάπτυξη των τόσο πολύτιμων, πρόσωπο με πρόσωπο σχέσεων.

Δεν έχετε κάτι να κάνετε απόψε; Αντί να σχολιάζετε σε κάθε Facebook status, και σε φωτογραφίες,  να σηκώσετε το τηλέφωνο και να καλέσετε ένα φίλο σας και να βγείτε έξω για ένα ποτό, θα εκπλαγείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε αν μιλήσετε στη πραγματική ζωή με έναν άνθρωπο…

Εάν είστε single και αισθάνεστε ότι χρειάζεστε κάποιο σύντροφο για να είστε ευτυχισμένοι,  κάνετε μεγάλο λάθος! Δεν μπορείτε  να έχετε μια υγιή σχέση, μέχρι να είστε ευχαριστημένοι όντας ανεξάρτητοι. Χρησιμοποιώντας κάποιον άλλον ως δεκανίκι για την ευτυχία σας είναι ένας τρόπος ταξιδέψετε σε μια άρρωστη σχέση. Αν είστε από αυτούς που πραγματικά θέλουν να αποκτήσουν μια σχέση και να βρουν  έναν σύντροφο, σταματήστε να  ψάχνετε σε μπαρ και σε online συνδέσεις…. Εξετάστε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε  δραστηριότητες  ή να συμμετέχετε σε διάφορα πράγματα που ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση. Θα συναντήσετε πολλούς  ομοϊδεάτες και  ανθρώπους που μοιράζονται περισσότερα κοινά με σας από τους κοινούς Facebook φίλους σας.

 

Αφήνετε αρνητικές σκέψεις να περνούν από το μυαλό σας

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας.. αλλά το πρόβλημα είναι όταν δεν φεύγουν. Η πρώτη συμβουλή που θα σας δώσει ένας ειδικός είναι:” Σκέψου κάτι άλλο” Δεν είναι τόσο εύκολο αλλά πρέπει να προσπαθείτε συνεχώς και αδιάκοπα!

 

 

Βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα

Προς την κακή έκβαση τις περισσότερες φορές..  Είναι μια πολύ σημαντική αιτία δυστυχίας αυτό! Μας αρέσει να λέμε πάντα πως αυτό θα καταλήξει άσχημα και λοιπά.. Και γενικά στους δυστυχισμένους ανθρώπους αρέσει το δράμα. Σκεφτείτε και λίγο την άλλη επιλογή.. Μπορεί να σας αρέσει περισσότερο!

 

 

Πως μιλάτε για τον εαυτό σας;

Το πως μιλάτε για τον εαυτό σας μπορεί να επηρεάσει πολύ σοβαρά την εικόνα του εαυτού σας . Όταν κάνετε ένα λάθος, πείτε στον εαυτό σας “Έκανες ένα λάθος, την επόμενη φορά θα το κάνεις καλύτερα “. Λέγοντας όμως πράγματα όπως ” Είσαι ηλίθιος ” , ή ” Τα πάντα τα κάνεις λάθος ” δεν πετυχαίνετε απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα μειώνετε τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά θα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου πως μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος έστω και για λίγο, και μιλώντας όμορφα για τον εαυτό σας σας αποτρέπει από το να  κάνετε λάθη.

 

Δεν έχετε στόχους

Από τα πιο συναρπαστικά πράγματα στη ζωή είναι ο καθορισμός ενός στόχου και η επίτευξη του. Οι χαρούμενοι και οι ευτυχισμένοι  άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν τόσο κοντινούς όσο και μακροπρόθεσμους στόχους. Οι κοντινοί στόχοι σας δίνουν αυτά τα μίνι επιτεύγματα που χτίζουν την αυτοπεποίθηση σας και σας δίνουν το κίνητρο για το μεγάλο στόχο. Οι στόχοι αυτοί μπορεί να σχετίζονται με κάτι που είναι σημαντικό για εσάς. Από το χάσετε κιλά και να βελτιώσετε την εικόνα σας μέχρι να πάρετε μια χρηματοδότηση ή και να ξεκινήσετε ένα  χόμπι..αυτούς τους στόχους  μπορείτε να τους ορίσετε άμεσα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καθορίζουν συνεχώς μικρούς στόχους και προσπαθούν για την επίτευξη τους.

Ενώ η έλλειψη φιλοδοξίας έχει την τάση να οδηγεί σε μετριότητα  και περιορισμένη συναισθηματική ικανοποίηση. Και οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βάζουν συχνά  στόχους… Το πρόβλημα με τους στόχους των δυστυχισμένων  ανθρώπων είναι, ότι τείνουν να τους θεωρούν ακατόρθωτους αλλά που ίσως και να είναι! Μια μελέτη έδειξε, ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη βάζουν συχνά στόχους που δεν είναι σε θέση να τους πετύχουν. Όταν αυτοί οι στόχοι δεν καρποφορήσουν, η  αρνητική αντανάκλαση του εαυτού τους αρχίζει. Για το λόγο αυτό, οι μικροί στόχοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και την θετική ενίσχυση της. Ξεκινήστε με τα μικρά.. είστε το μόνο πράγμα που στέκεται στο δρόμο.

 

Ανησυχείτε τι λένε οι άλλοι

Πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο  προσπαθώντας να ευχαριστήσουν τους άλλους. Αυτό προκύπτει συνήθως από την ανασφάλεια ότι οι άλλοι άνθρωποι μας κρίνουν. Οι άνθρωποι κάνουν τα μαλλιά τους με έναν ορισμένο τρόπο, ντύνονται με έναν ορισμένο τρόπο, και φέρονται με έναν ορισμένο τρόπο, και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να ταιριάζουν με τους υπόλοιπους! Όλα αυτά τα πράγματα μας  παίρνουν τόση ενέργεια  και στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι που είναι φίλοι μας, θα τους αρέσουμε ανεξάρτητα αν κάνουμε όλα τα παραπάνω γα να προσπαθήσουμε  να τους εντυπωσιάσουμε.. Σταματήστε να κάνετε πράγματα για τους άλλους ανθρώπους και να κάνετε πράγματα που σας  κάνουν ευτυχισμένους. Βγείτε έξω με τα μαλλιά σας ένα χάος, φορέστε ότι θέλετε και κάντε το με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Στους φίλους σας θα αρέσετε έτσι και αλλιώς..και όσο για αυτούς που δεν γνωρίζετε… τι σας νοιάζει τι σκέφτονται;

 

Αφήνετε αγνώστους να επηρεάζουν τη διάθεσή σας

Ο κόσμος είναι ένα τρομακτικό μέρος . Υπάρχουν πολλοί  θυμωμένοι άνθρωποι και αυτοί οι άνθρωποι  θέλουν να σας παρασύρουν στο επίπεδό τους. Αν κάποιος σας δείχνει  το μεσαίο δάχτυλο την ώρα που οδηγείτε, χαμογελάστε και αφήστε τους να ξοδεύουν την ενέργειά τους με το να είναι αγενείς. Μην αφήνετε κάποιου άλλου  η κακή μέρα να ελέγξει την έκβαση της δική σας!  Σας φαίνεται απλό αλλά δεν είναι… είναι μια συνήθεια που έχουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Αφήνουν την αρνητική ενέργεια των άλλων να τους επηρεάζει.

 

Θέλετε περισσότερα χρήματα

Χρήματα..όλοι τα θέλουν και για κανέναν δεν είναι αρκετά… Ή μήπως είναι; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν είχαν περισσότερα χρήματα,  ευτυχία τους θα ήταν μεγαλύτερη  αναλόγως. Δυστυχώς, είναι κάτι σαν αυτό που είπαμε παραπάνω για το ότι πάντα περιμένεις το μέλλον…, η ψευδαίσθηση ότι τα περισσότερα χρήματα θα λύσουν όλα τα προβλήματά σας και θα σας κάνουν ευτυχισμένους δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό ακριβώς, μια ψευδαίσθηση. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Princeton  η συναισθηματική ευημερία και η ευτυχία σε σχέση με το εισόδημα βρίσκεται στις μικροαστικές οικογένειες. Εάν το εισόδημα του νοικοκυριού σας είναι ήδη πάνω από το μέσο όρο μπορεί να ήρθε η ώρα  να επανεκτιμήσετε την ευτυχία σας,  γιατί τα περισσότερα χρήματα κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να σας κάνει ότι πολύ πιο ευτυχισμένους..

Αν έχετε μερικές από τις παραπάνω συνήθειες κόψτε τις ΤΩΡΑ! Απολαύστε τη ζωή όπως μόνο εσείς ξέρετε και μην ακούτε κανένα!