earth

Ακουστε τον ηχο της Γης!

February 14, 2014 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρύπα στο κόσμο; Μέχρι πρότινος ήταν στη Ρωσία και ήταν 40000 πόδια κάτω από το φλοιό της Γης! Όμως η τεχνολογία προχωρά και σε διάφορα άλλα μέρη του κόσμου σκάψανε ακόμη πιο βαθιά..

Ας πούμε στο Κατάρ φτάσανε μέχρι τα 40318 πόδια και στο Ρωσικό νησί Sakhalin στα 40502! Αλλά το ενδιαφέρον δεν είναι αυτό. Η Lotte Geeven, μια καλλιτέχνης από την Ολλανδία πάντα εντυπωσιαζόταν για το τι υπάρχει εκεί κάτω! Και αποφάσισε να το κάνει πράξη!

Το νέο της project λέγεται The Sound of the Earth και σε συνεργασία με γεωλόγους και μηχανικούς μετέτρεψε όλους αυτούς τους ήχους σε  ένα υπέροχο art instalation! Φυσικά και δεν ήταν και τόσο εύκολο.

Φανταστείτε πως στα 30000 πόδια που ηχογράφησε η Lotte, έχει 500 βαθμούς Κελσίου και οτιδήποτε ηλεκτρονικό θα έλιωνε στο λεπτό. Μέσω geophone λοιπόν, μιας συσκευής που μετρά την κίνηση του εδάφους, και έναν αισθητήρα υπερήχων που μετρά τα ηχητικά κύματα έξω από το εύρος της ανθρώπινης ακοής. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια μετατρέπονται σε ήχο μέσω εξειδικευμένου λογισμικού. Και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό! Όχι δεν θα ακούσετε φωνές, αλλά είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα που θα σας δημιουργηθεί ακούγοντας το παρακάτω βίντεο!

Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site της καλλιτέχνιδος εδώ