faff

Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ ΣΤΟ ART NOUVEAU

February 26, 2014 by Ευγένιος Νταλιάνης - No Comments

Η Μαριέττα Φαφούτη ήρθε για να μείνει. Έτσι με πολύ χαμόγελο και θετική διάθεση δίνει μία συνέντευξη στο Art Nouveau. Όπου μας αποκαλύπτει μικρά πράγματα για την ίδια, μιλά για την μουσική της και μας εκμυστηρεύεται τα καινούργια της σχέδια.

faf1

Art Nouveau: Eίχες από μικρή το καλλιτεχνικό μικρόβιο;
Ε, όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια. Όλα μας χορεύαμε, τραγουδούσαμε και ζωγραφίζαμε. Ευτυχία. Πάντως ακόμα και αν τα έκανα όλα αυτά, ουδέποτε είχα σκεφτεί να γράφω μουσική και να τραγουδώ.

 

Art Nouveau: Από που αντλείς έμπνευση;
Από το παραμικρό και από το τίποτα. Κυρίως από το τίποτα. Μπορώ να σημειώνω τραγούδια ολόκληρα ενώ είμαι στην κίνηση στο αυτοκίνητο και βαριέμαι αφόρητα. Ή απλά περπατάω. Ή απλά περιμένω να ετοιμαστεί η παραγγελία μου στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς.

 

Art Nouveau: Τι είδος μουσική ακούς και δημιουργείς;
Δυστυχώς δεν ακούω ιδιαίτερα μουσική. Μόνο επί τούτου και δουλειές ανθρώπων που γνωρίζω ή μουσικές που μου προτείνουν οι κολλητοί μου και δε με αφήνουν σε ησυχία μέχρι να τις ακούσω. Τώρα τι μουσικές φτιάχνω; Δισκογραφικά ποπ. Αλλά ως προς τις μουσικές που γράφω για εικόνα είτε πρόκειται για διαφήμιση, είτε για ταινίες, είτε για θέατρο γράφω πολλά διαφορετικά είδη. Από ελληνικά τραγούδια του 30, μέχρι ροκ, μέχρι house, μέχρι ορχηστρικά-κινηματογραφικά, μέχρι rock n roll, μέχρι jazz, μέχρι ό,τι θες.

faf2

Art Nouveau: Ποιες ήταν οι μουσικές σου επιρροές;
Στο σπίτι μου δεν υπήρχε ποτέ λογοκρισία στη μουσική. Ακούγαμε τα πάντα. Από pop της εποχής, Πωλίνα, Ρακιντζή και τα σχετικά, μέχρι λαϊκά, κλαρίνα, rock n roll, κλασική μουσική και ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

 

 

Art Nouveau: Είχες την στήριξη που ήθελες για να ασχοληθείς με την αγάπη σου;
Δε νομίζω ότι μπορώ να εκφράσω με λόγια το μέγεθος της υποστήριξη των ανθρώπων μου στο θέμα της μουσικής. Από τα 16 μου που τους είπα ότι θέλω να γράφω μουσική για εικόνα με υποστήριζαν συνεχώς παρόλο που υπήρχαν πάντα από εδώ και από εκεί φωνούλες που έλεγαν «Μα είναι δυνατόν να μπορεί να ζήσει από τη μουσική; Τουλάχιστον να πάρει ένα πτυχίο σε κάτι άλλο». Αλλά ποτέ δεν τους ένοιαζαν αυτά. Μόνο να βρούμε τι μας κάνει χαρούμενες.

 

Art Nouveau: Aν δεν είχες ακολουθήσει τον μουσικό δρόμο που νομίζεις ότι θα ήσουν στην ζωή σου;
Θα ήθελα να είμαι μαγείρισσα, κομμώτρια ή μοδίστρα.

faf3

Art Nouveau: Υπάρχει κάποιο απωθημένο που δεν έχεις ακόμα εκπληρώσει μουσικά;
Όχι, δεν έχω απωθημένα ούτε μακροχρόνιους στόχους σε σχέση με τη μουσική.

 

 

Art Nouveau: Έχεις σκεφτεί να κάνεις προσπάθειες για αναγνώριση στο εξωτερικό;
Όχι. Βαριέμαι. Αν είναι να γίνει κάτι μόνο του καλώς να γίνει. Αλλά δεν με απασχολεί να αφιερώσω χρόνο για κάτι που ακόμη και καλά να πήγαινε δεν θα μπορούσα να το υποστηρίξω. Δεν θα έφευγα ποτέ δηλαδή από τη χώρα μου και τους ανθρώπους για την καριέρα.

 

 

Art Nouveau: Πρόσφατα έγραψες το κομμάτι Υπάρχει Αγάπη, τελικά υπάρχει αγάπη; Την έχεις βρει;
Ναι υπάρχει. Και την έχω βρει.

faf4

Art Nouveau: Με ποιον μουσικό παγκόσμιας φήμης όλων των εποχών θα ήθελες να δουλέψεις μαζί και γιατί;
Με όποιον θα ήταν όμορφος άνθρωπος. Δεν θα με ενδιέφερε να δουλέψω με κάποιον με βάση την καλλιτεχνική του καταξίωση αλλά με την ποιότητά του ως άνθρωπος.

 

 

Art Nouveau: Τι σημαίνει η αγαπημένη λέξη Kookoobadi για σένα;
Σημαίνει δεν τα βάζω κάτω στις δυσκολίες. Σημαίνει στα δύσκολα, φοράω το χαμόγελό μου είτε χάνω είτε κερδίζω. Και ακόμα και αν πέσω ξανασηκώνομαι και συνεχίζω.

 

 

Art Nouveau: Αγαπημένο παραμύθι;
Δεν είναι παραμύθι αλλά τα διάβαζα σαν παραμύθια πριν ακόμα μάθω ανάγνωση επειδή ήταν στη συλλογή του μπαμπά μου. Μιλάω για δεκάδες δερματόδετους τόμους με Αστερίξ και Οβελίξ και Λούκυ Λουκ.

 

 

Art Nouveau:Αν η ζωή σου ήταν μία σειρά ποια θα ήθελες να είναι;
Τα friends εννοείται. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το να έχεις στην καθημερινότητά σου ανθρώπους που να σε κάνουν να γελάς με την καρδιά σου. Και στα εύκολα και στα δύσκολα.

faf5

Art Nouveau: Ένα άλμπουμ που δεν λείπει από την συλλογή σου;
Antony and the Johnsons “I’m a bord now”. Από τους πιο όμορφους δίσκους που έχουν γραφτεί ποτέ.

 

 

Art Nouveau: Ποιό είναι για σένα το κλειδί για την ευτυχία; To έχεις στα χέρια σου;
Αμέ. Το να καταλάβεις πως για να είσαι ευτυχισμένος χρειάζεσαι μόνο 2 πράγματα. Αγάπη και υγεία. Αν έχεις ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν και έχετε όλοι την υγεία σας τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Τίποτα.

 

 

Art Nouveau: Τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό δισκογραφικά;
Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τον 3ο μας δίσκο με τον παραγωγό μας Θοδωρή Ζευκιλή και τη μπάντα και ο ενθουσιασμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Παράλληλα έγραψα το πρώτο μου ελληνικό τραγούδι για την ταινία «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα η οποία μας χάρισε άπειρη υπερηφάνεια όταν επέστρεψε βραβευμένη από τη Berlinale. Λέγεται «Φως μες στο σκοτάδι» και είναι ένα τανγκό βγαλμένο από την εποχή του μεσοπολέμου. Ακόμα ετοιμάζουμε ένα τραγούδι με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο που θα το τραγουδήσει η Μαρίζα Ρίζου και έχει να κάνει με τη νομιμοποίηση του δικαιώματος των ομοφυλοφίλων στο γάμο. Και τέλος ύστερα από τις πιέσεις και την αγάπη του κόσμου, θα βγάλουμε σε single το τραγούδι που έγραψα για τη Lacta και ερμηνεύει ο Gautier με τίτλο: «You give me love».

 

Art Nouveau: Θα πραγματοποιήσεις εμφανίσεις σύντομα;
Αμέ! 2 Μαρτίου στο Kookoo ετοιμάζουμε ξέφρενο αποκριάτικο live party με dress code βγαλμένο από ταινίες τρόμου.

 

 

Art Nouveau: Μπορείς να μας δώσει κάποιο hint για το τι να περιμένουμε από εσένα μουσικά;
Όλο του σουρεαλισμό των ταινιών του Ταραντίνο σε μουσική!

Ευγένιος Νταλιάνης: Σε ευχαριστώ. Σου εύχομαι μία μαγική συνέχεια!

 

Η Μαριέττα την Κυριακή 2/3 και ώρα 10 μ.μ σας προσκαλεί σε ένα live party μασκέ που θα γίνει κόλαση. Ο κόμης Δράκουλας, αιμοδιψή βαμπίρ, άνθρωποι με τσεκούρια στο κεφάλι, ο Hannibal Lecter, ο Jason, ανθρωπόμορφα τέρατα… όλοι οι καλοί χωράνε στο πιο τρομακτικό μασκέ live party που έγινε ποτέ! Την Κυριακή, 2 Μαρτίου στο Kookoo Live Music Bar Βάλτε ό,τι πιο φρικιαστικό και ελάτε!!! ;p Μην το χάσετε.

faf6