car

Μεγαλειωδης εκθεση του Cartier στο Παρισι

December 8, 2013 by artnouveau - No Comments

Άνοιξε τις πόρτες του το Grand Palais στο Παρίσι για να φιλοξενήσει μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του Cartier!

“Cartier-Style and History” λοιπόν και ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει κοσμήματα αμύθητης αξίας και ιστορικής σημασίας. Η τελευταία έκθεση του Cartier ήταν το 1989 και μάλιστα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του οίκου, πρώτη φορά παρουσιάζεται τόσο μεγάλη συλλογή! Από την διαμαντένια τιάρα της  Kate Middleton, το δαχτυλίδι των αρραβώνων της Grace Kelly, κομμάτια που χρονολογούνται από το 1910, μέχρι το μεγαλύτερο ζαφείρι που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, 478 καρατίων!! Ανήκει στην Βασίλισσα Μαρία της Ρουμανίας και παρουσιάζεται πρώτη φορά σε έκθεση.

Φυσικά θα παρουσιαστούν τα γνωστά σε όλους ρολόγια του Cartier, με το απαράμιλλο στυλ , όπως και επιτραπέζια, και μάλιστα θα υπάρχει μια ειδική θέση για 18 από αυτά που χρονολογούνται από το 1912 μέχρι το 1930, τα λεγόμενα Mystery Clocks αφού είχαν κατασκευαστεί μόνο 100 κομμάτια!

Θα περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις τους επισκέπτες, για αυτό όποιοι από  εσάς βρεθείτε στο Παρίσι τους επόμενους μήνες μην χάσετε αυτή την έκθεση. Με άδεια του ίδιου του Μαχαραγιά του Patiala κατασκευάστηκε ένα αντίγραφο του 234.65 καρατίων κολιέ και παρουσιάζεται και αυτό, όπως επίσης υπέροχα κοσμήματα της Liz Taylor και άλλων μεγάλων σταρ του Hollywood. Δεν θα σας πούμε για τα διακοσμητικά αντικείμενα με την υπογραφή του Cartier, απλά θα σας πούμε πως θα είναι μια ονειρική πραγματικά έκθεση!

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2014 και αργότερα οργανώνεται παρόμοια στη Σανγκάη.

Νομίζουμε πως είναι αρκετά..