apa

Μετα απο 70 χρονια..

January 10, 2014 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Ανακάλυψαν ένα καταπληκτικό διαμέρισμα στο Παρίσι, εγκαταλελειμένο τα τελευταία 70 χρόνια! Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος πέθανε το 2010 σε ηλικία 90 ετών και ο άνθρωπος που είχε αναλάβει την διαθήκη της ανακάλυψε αυτό το θησαυρό!

Η ιδιοκτήτρια το εγκατέλειψε λίγο πριν αρχίσει ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος για άγνωστους λόγους, όπως και για άγνωστη αιτία δεν ξαναγύρισε ποτέ..Έτσι το διαμέρισμα έμεινε για 70 χρόνια κλειστό! Όπως το άφησε..Το συνεργείο που το άνοιξε ήρθε μπροστά σε ένα θησαυρό..από αντίκες, από σπάνιους πίνακες ζωγραφικής.

Ένας πίνακας συγκεκριμένα μετά από αναλύσεις χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και είναι ενός Ιταλού καλλιτέχνη, του Giovanni Boldini ! Και μάλιστα η γυναίκα που είναι στο πίνακα είναι η μούσα του, μια ηθοποιός η Marthe de Florian, η οποία είχε πολλούς θαυμαστές την εποχή της και ένας από αυτούς ήταν και ο 72ος πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο George Clemenceau.

Μιας και ο πίνακας ολοκληρώθηκε το 1894, η Marthe είναι σε ηλικία 24 ετών και το πιο απίστευτο από όλα είναι πως η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος ήταν η εγγονή της!!

 

Ο πίνακας κοστολογείται σε 3,4 εκατομμύρια δολάρια!!