ban

Μπανανα..Ενα μοναδικο φρουτο

February 15, 2014 by Art Nouveau - No Comments

Είναι σίγουρο πως μόλις διαβάσετε το άρθρο θα βλέπετε τη μπανάνα με άλλο μάτι.. Οι μπανάνα περιέχει 3 είδη φυσικών σακχάρων, σακχαρόζη. φρουκτόζη και γλυκόζη.. Τρώγοντας λοιπόν μια μπανάνα έχετε ένα πολύ δυνατό boost ενέργειας, άμεσο και ουσιαστικό!

Έρευνες έχουν αποδείξει πως δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για 90 ολόκληρα λεπτά επίπονης προπόνησης! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως είναι το το νούμερο ένα φρούτο σε όλους τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Θα δείτε παρακάτω πως η ενέργεια δεν είναι το μόνο προσόν αυτού του νόστιμου φρούτου αλλά μπορεί να μας βοηθήσει και σε άλλες καταστάσεις ή “ασθένειες” του οργανισμού μας!

Κατάθλιψη

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα μόλις φάνε μια μπανάνα! Αυτό συμβαίνει επειδή οι ​​μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη  ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα την μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή σε όλους για τις ιδιότητες της στο να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά να σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

Αναιμία

Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνα  μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας .

Αρτηριακή πίεση

Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να ρυθμίσει  την αρτηριακή πίεση σε τόσο μεγάλο βαθμό μάλιστα που η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικών επεισοδίων

Εγκεφαλική δύναμη

200 μαθητές σε ένα σχολείο στην Αγγλία (Twickenham), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους  Η έρευνα έδειξε ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει τη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που έχει, συμπεριλαμβάνει τις μπανάνες στο είδος διατροφής που  μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover

Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του hangover είναι να φτιάξετε ένα milkshake μπανάνας με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το γάλα  καταπραΰνει  και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας .

Καούρες

Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα, έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

Πρωινή αδιαθεσία

Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έτσι ώστε να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία.

Τσιμπήματα κουνουπιών

Ναι! Όσο και παράξενο ακούγεται εάν λιώσετε μια μπανάνα πάνω στο σημείο του τσιμπήματος, θα ελαττώσει το κνησμό

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε το λαικό ρητό  ”Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα”… Μήπως πρέπει να πούμε μια μπανάνα την ημέρα;