mar

Ο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ…ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

May 3, 2014 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Θεωρείται ο πιο σκληρός μαραθώνιος και αγώνας του “θανάτου”… και πραγματοποιείται στην έρημο Σαχάρα. Πάνω από 220 μίλια τρέξιμο, με ένα βασικό εξοπλισμό για τις ανάγκες των αθλητών, και μην ξεχνάτε πως όλη η διοργάνωση γίνεται κάτω από τον καυτό ήλιο της Σαχάρας και με υψηλές θερμοκρασίες!

Ο Marathon des Sables, ή αλλιώς MdS όπως είναι παγκοσμίως γνωστός ξεκίνησε το 1986 από τον Patrick Bauer, ένα Γάλλο που αποφάσισε να κάνει τη διαδρομή σε 12 ημέρες και να διανύσει συνολικά 350 χιλιόμετρα!

Σκέφτηκε λοιπόν πως σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν και να δουν την αδρεναλίνη τους και τα ανθρώπινα όρια να πιάνουν κόκκινο. Και έτσι έγινε. Ξεκίνησε με 23 αθλητές και τώρα έχει πάνω από 12,000 συμμετοχές από όλο το κόσμο. Ορισμένοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ακόμη και 2 χρόνια πριν!! Ο μαραθώνιος είναι χωρισμένος σε 6 ενότητες και η διαδρομές αλλάζουν κάθε χρόνο. Ο 29ος Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 από τις 4-14 Απριλίου και το registration για το αγώνα του 2015 ανοιξε!

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ και μάθετε λεπτομερώς!

Επίσης εδώ είναι η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο FACEBOOK

mar

mar1

mar2

mar3

mar4

 

 

Δείτε και ένα βίντεο από τον τελευταίο Μαραθώνιο: