2-be-2

Υβριδικος καναπες “Two Be”

January 29, 2014 by Zeta Papdo - No Comments

Το ‘Estudio Vitale’ (μια ομάδα βιομηχανικών σχεδιαστών – αποτελούμενη από τους:  Santiago Martín, Carlos Folch και Lucía Chover) σχεδίασε για λογαριασμό της ισπανικής κατασκευάστριας εταιρείας ‘KOO International’, έναν καναπέ ο οποίος συγκεντρώνει ευελιξία, πρακτικότητα και εμφάνιση.

Ο καναπές “κάνει καριέρα” με το όνομα ‘Two Be’ και μέχρι στιγμής δε τα πάει άσχημα! Έχει ήδη αποκτήσει το 1ο βραβείο του διεθνή διαγωνισμού ‘CETEM 2013’ χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του.

Για να είμαστε ακριβείς, τυπικά δε πρόκειται για έναν καναπέ αλλά για ένα σύστημα καθισμάτων, το οποίο περιλαμβάνει και ένα ξύλινο έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους, ράφια και άλλα σημεία φύλαξης. Ουσιαστικά αυτό το έπιπλο είναι το κύριο στοιχείο – ο οδηγός προσαρμογής των υπόλοιπων τμημάτων του συστήματος. Πάνω του ρυθμίζονται και επαναρυθμίζονται τα κομμάτια που το ολοκληρώνουν, όπως τα καθίσματα, τα υποστηρίγματα πλάτης και τα υποπόδια/προεκτάσεις. Αυτά τα διαφορετικά κομμάτια, μπορούν να στοιχηθούν σε μια σειρά από τρόπους, με σκοπό -πάντα- την βέλτιστη ικανοποίηση του χρήστη, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε στιγμής.

Το “κλειδί” του ευπροσάρμοστου σχεδιασμού βρίσκεται στις διαστάσεις! Τα μεγάλα καθίσματα έχουν κοινές διαστάσεις μήκους-πλάτους. Έτσι, “κουμπώνουν” άψογα απ’ όλες τις πλευρές με τα μικρά καθίσματα/υποπόδια, τα οποία έχουν τη μία πλευρά τους ισόμετρη. Ωστόσο, η διάσταση του βάθους δείχνει μειωμένη, καθώς τα καθίσματα “βυθίζονται” στο ξύλινο έπιπλο, διατηρώντας τη συνολική εικόνα του συστήματος στις συμβατές αναλογίες ενός καναπέ.

 

Blog | Illustrations