PAIDEIA KOYKOYBAGIA

που ειναι η παιδεια μας οεο;

July 18, 2013 by Bobby Joe - No Comments

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία, πέρα για πέρα αληθινή.Τώρα θα μου πείτε ποιος ο λόγος..οκ, θα βγάλετε πιστεύω συμπεράσματα όπως εγώ, και αφου το υπέροχο Art nouveau μου έδωσε την ευκαιρία, θα διαβάζετε ότι βλακεία γράφω. Σωστός editor;

Λοιπόν μένω μόνος, εδώ και αρκετά χρόνια, έχω την δουλειά μου και αρκετά καλή τολμώ να πω, τις σπουδές μου, τα μεταπτυχιακά μου κλπ κλπ. Sorry, είμαι single βλέπετε, για αυτό και όλο το προηγούμενο μπας και..

Ηρθε η ώρα και χρειάστηκα έναν υδραυλικό. Καλώ λοιπόν έναν στο σπίτι, του οποίου το τηλέφωνο το βρήκα εντελώς τυχαία και όλα καλά μέχρι εδώ. Τι έγινε ρε μάστορα, όλα οκ; Ξέρετε τώρα τα κλασσικά.

Και έρχεται η στιγμή να χτυπήσει το κινητό του.Και χτυπάει. Με τι ήχο νομίζετε; Ναι ξέρω τι θα μου πείτε Πάολα και Παντελίδη και καψούρα φουλ..Ε όχι λοιπόν!

Χτυπάει με όπερα! Και μένω λίγο μ…κας. Και δεν κρατιέμαι φυσικά γιατί μου βγαίνει και απο φυσικού μου μια τρολιά και τον ρωτάω. Ακούμε και όπερα; Εγώ ο έξυπνος και ο και καλά! Και μου απαντά φυσικά! Όποτε μπορώ, δεν χάνω παράσταση! Μου αρέσει πολύ η όπερα! Δεν περνάει ένα λεπτό και χτυπάει το δικό μου το κινητό. Φυσικά με τον συμβατικό τον ήχο..ε καλά τωρα, τι είμαστε, τίποτα τυχαίοι; Είμαστε professionals, σοβαροί και όλα τα συναφή. Και είναι ο κολλητός μου΄..και τι μου λέει;

-Έλα ρε μ…κα, τι κάνεις ;

-Καλά μωρέ, εδώ με τον υδραυλικό είμαι, εσύ;

-Λοιπόν άνοιξε ενα καινούργιο μπαράκι, στα βόρεια προάστεια, πάμε να χτυπήσουμε κανα γκομενάκι;

Πόσο είναι ένα σπιρτόκουτο, ξέρετε; Τόσο έγινα. Και σκέφτηκα αμέσως τι έγινε ρε παιδιά; Παρεπιπτόντως ο υδραυλικός στην ηλικία μου, ετσι για να τα λέμε αυτά. Μήπως να το ξανασκεφτούμε το πράγμα λιγάκι; Μήπως το έχουμε χάσει ολίγον τι; Μήπως έχουμε γίνει λίγο επιφανειακοί και μάλιστα οι ηλικίας 28-32;

Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.. Μόνο αλκοόλ, μπαράκια και μουξου σουξου, ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ! Και οκ είμαστε και σε μια ηλικία που αν δεν τα κάνουμε τώρα, πότε; Αλλά αυτη την παπαριά την λέω από τα 23..Και δεν μου φταίνε ούτε οι γυναίκες, ούτε το σύστημα, ούτε η τύφλα μου η μαύρη! Εγώ φταίω και μόνο και δεν συγχωρώ τον εαυτό μου που με τόσες σπουδές και μάλιστα στο εξωτερικό (και δεν το λέω τυχαία), με δουλειά σε μεγάλη εταιρεία και όλες αυτές οι αηδίες..γιατι αηδίες είναι αν σε βάζει στην θέση σου ένας απλός υδραυλικός, που δεν ασχολήθηκα με την ουσία των πραγμάτων! Τον απόλυτο σεβασμό μου λοιπόν στον Γιώργο τον υδραυλικό.

Φίλε Γιώργο μακάρι να είχαμε όλοι την μισή παιδεία σου!

Και φυσικά δεν έβγαλα αυτό το συμπέρασμα με ένα ringtone, μετά από αρκετή ώρα συζήτησης, γιατί ως καθαρός Ελληνάρας σκέφτηκα τι κάνει ο μπαγάσας να πιάσει γκόμενες..το παραδέχομαι, αλλά ξαναμπήκα στην θέση μου με την ίδια ευκολία!

Αυτά τα ολίγα.