Η Roadartist μας προτείνει βιβλία για το καλοκαίρι κι οχι μόνο..

Το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη στα μισά του, όλοι έχουμε ανάγκη να χαρίσουμε στους εαυτούς μας λίγες στιγμές χαλάρωσης μετά από το δύσκολο φετινό χειμώνα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ηρεμείς σε σκιά δίπλα στη θάλασσα, με παρέα και κάποια καλά βιβλία.

Προσωπικά δε διαχωρίζω την ανάγνωση σε εποχές, για αυτό οι ακόλουθες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν αμιγώς “καλοκαιρινές”. Η ανάγνωση είναι άλλωστε ένας τρόπος ζωής και διαφυγής σε κάθε περίοδο του χρόνου, κάπως έτσι πρέπει να την βιώνουμε.

Ακολουθούν κάποιες προτάσεις βιβλίων που απόλαυσα, με βάση βέβαια τις δικές μου αναγνωστικές προτιμήσεις, για τους αναγνώστες του Art Nouveau…

 

book11

 

  • Juan Gabriel Vasquez, Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν (μτφ. Α. Κυριακίδη, Εκδόσεις Ίκαρος, 2014)

Έξοχο μυθιστόρημα, δεξιοτεχνικά γραμμένο, που σε κατακτά από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του λέξη… Ο Vasquez ανεβάζει ψηλά τον πήχη και σε καλεί στο σύμπαν του… Αξίζει να μη χάσεις το ταξίδι…

 

  • Roberto Bolaño, Φυλακτό (μτφ. Κ. Ηλιόπουλου, Εκδόσεις Άγρα, 2013)

Ένα μυθιστόρημα σαν ποίημα… του πρόωρα χαμένου, ταλαντούχου Χιλιανού συγγραφέα. Βιβλίο που αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη…

 

  • Αλεξάντρ Γκριν, Τα πορφυρά πανιά (μτφ. Ι. Καμμένου, Εκδόσεις Κίχλη, 2013)


Μια υπέροχη νουβέλα από τις καλαίσθητες εκδόσεις Κίχλη. Ο Αλεξάντρ Γκριν με την τεχνική της παραβολής και την ατμόσφαιρα του παραμυθιού μάς παρασέρνει σε μια μυθική ιστορία αγάπης.

 

  • Alison Moore, Ο φάρος (μτφ. Α. Δημητριάδου, Εκδόσεις Ίκαρος, 2013)

Ιδιαίτερο μυθιστόρημα της πρωτοεμφανιζόμενης Alison Moore, υποψήφιο στη βραχεία λίστα για το βραβείο Man Booker 2012. Χαμηλών τόνων γραφή, εμφανώς επηρεασμένη από το “Στο φάρο” της V. Woolf.

 

  • Χρήστος Αστερίου, Ίσλα Μπόα (Εκδόσεις Πόλις, 2012)

Ένα βιβλίο που σε συνεπαίρνει με τη δράση και τους χαρακτήρες του. Ευφάνταστη υπόθεση που γεννά συνεχώς εικόνες στο μυαλό του αναγνώστη. Αναλυτική παρουσίαση για αυτό το βιβλίο, μπορείτε να διαβάσετε και στο blog: εδώ.

 

  • Γιώργος Μητάς, Ιστορίες του Χαλ (Εκδόσεις Κίχλη, 2011)

Το βιβλίο του πρωτοεμφανιζόμενου στη λογοτεχνία Γιώργου Μητά σε κερδίζει με την καλοδουλεμένη χρήση της γλώσσας, τις εικόνες και τις παρατηρήσεις του. Αποτελείται από τρία διηγήματα, βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το 2012 από το περιοδικό Διαβάζω. Σχετική παρουσίαση μπορείτε να διαβάσετε επίσης στο blog: εδώ.

 

Καλές αναγνώσεις και μη ξεχνάτε: η ανάγνωση των βιβλίων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδεύεις, να νιώθεις αληθινά πλούσιος, να ζεις πολλές ζωές…

 

Τη Roadartist εκτός από το ιστολόγιο της, μπορείτε να την βρείτε και στο facebook, στο twitter και στο Instagram.

Roadartist Blogspot   Facebook   Twitter   Instagram