Ιταλοί σχεδιαστές προτείνουν μια πιο οικολογική ταφή..

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα έχουν σχέση με την οικολογία και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και η τελευταία μας κατοικία..

Πράσινα νεκροταφεία λοιπόν! Εμείς τη βρήκαμε εξαιρετική ιδέα και μάλιστα πολύ μπροστά! Φυσικά ακόμη είναι σε σχεδιαστικό στάδιο, αλλά σαν πρότζεκτ είναι υλοποιήσημο και έχει και απόλυτη λογική.

Τι ακριβώς είναι η capsula mundi; Ένα βιοδιασπώμενο “αυγό” που τοποθετείται κάτω στη γη με το σώμα του νεκρού σε ύπτια θέση και στο πάνω μέρος φυτεύεται ένα μικρό δέντρο ή τοποθετούνται σπόροι.. Το δέντρο λοιπόν με το καιρό  τρέφεται από τα συστατικά της αποσύνθεσης του σώματος και μεγαλώνει… Με αυτό το τρόπο οι Ιταλοί σχεδιαστές θέλουν να μετατρέψουν τα κρύα νεκροταφεία τα οποία είναι μόνο μαρμάρινες επιγραφές σε “ιερά δάση”!

Με το λίπασμα των αγαπημένων μας θα μεγαλώνει ένα δέντρο και θα μείνει για πάντα να μας τους θυμίζει.. Οι αρμόδιοι δεν έχουν ενθουσιαστεί αλλά σαν μελλοντική ιδέα είναι καταπληκτική! Φανταστείτε ” memory parks”στη θέση των σημερινών νεκροταφείων..

Οι Anna Citelli και Raoul Bretzel με τη capsula mundi  πάνε ένα βήμα παραπέρα και την οικολογία και τη δημιουργία..

“Capsula Mundi saves the life of  a tree and proposes to plant one more. By planting different kinds of trees next to each other it creates a forest. A place where children will be able to learn all about trees. It’s also a place for a beautiful walk and a reminder of our loved ones.”

capsulamundi.it