Ο Aris Rsn στο Art Nouveau

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Art Nouveau φιλοξενεί τον Rsn.. έναν νέο άνθρωπο με μεγάλες προοπτικές που έχει ήδη αρχίσει να επιβάλλεται στο χώρο της μουσικής παραγωγής. Υπέροχη μουσική, εξαιρετικές διασκευές.. Απολαύστε την συνέντευξη που έδωσε στο Art Nouveau!

Art Nouveau: Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτή την συνέντευξη Άρη και να πω πως χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί είμαι φαν της μουσικής σου και το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά! Να αρχίσουμε με τα τετριμμένα για πολλούς αλλά μιας και μιλάς πρώτη φορά στο Art nouveau, ήθελα να σε ρωτήσω πως προέκυψε όλο αυτό; Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μουσική;

Aris Rsn: Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και εγώ με την σειρά μου, να είστε καλά! Από μικρός έπαιζα πιάνο και ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Στην εφηβεία έκανα τις πρώτες μου προσπάθειες και ασχολήθηκα πολύ με αυτό και φτάσαμε στο σήμερα. Αυτό που ελπίζω είναι να υπάρχει πολύ μέλλον ακόμα.

Art Nouveau: Το τελευταίο σου άλμπουμ έχει μια έντονη αίσθηση funk. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι ξεκίνησες από τη hip hop μουσική σκηνή, αν και ακόμα και τώρα αναλαμβάνεις μουσικές παραγωγές hip hop, το να κάνεις αυτή τη στροφή, στα προσωπικά σου άλμπουμ, σε τέτοια ακούσματα όπως funk, blues και jazz funk πώς ήταν; Και για ποιό λόγο έγινε;

Aris Rsn: Ήθελα να κάνω κάτι πιο ‘’μουσικό’’, να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και άρχισα να ασχολούμαι με funk – soul μουσικές και τελικά βλέπω πως μου ταιριάζει περισσότερο αυτό το είδος. Αν και συμμετέχω σε αρκετά από τα hip hop πράγματα που γίνονται δεν είναι η προτεραιότητα μου. Οι τελευταίες δουλειές hip hop που συμμετείχα ήταν του Νικόλα από τους Razastarr όπου έκανα μουσικές για τον δίσκο μαζί με τον Νικόλα, του Ταφ Λάθος και πιο πρόσφατα με την δουλειά που ετοιμάζουν οι Fort Bravo!

Art Nouveau: Αυτές τις μέρες σε πετυχαίνουμε στην Αθήνα.. Γύρισες πρόσφατα από Λονδίνο και Ουκρανία. Το ότι βγαίνεις εκτός των ελληνικών συνόρων και παίζεις μουσική, σίγουρα είναι μεγάλη αναγνώριση. Μίλησε μας για αυτά τα μουσικά ταξίδια. Έχεις κάτι άλλο μες το πρόγραμμα σου για το καλοκαίρι;

Aris Rsn: Είναι πολύ όμορφο (και διδακτικό) να βγαίνεις εκτός συνόρων για να παίξεις. Βλέπεις πως είναι τα πράγματα στην πραγματικότητα αφου υπάρχει επαγγελματισμός full. Συναντάς ανθρώπους που σας δένει η μουσική που δεν θα συναντούσες ποτέ! Το τελευταίο μου live με τους Belleruche ήταν απλά σοκ! Γιατί παίξαμε στην Ουκρανία στο Opera House στα πλαίσια του φεστιβάλ κινηματογράφου της Οδυσσού. Ο χώρος ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟΣ, δεν πίστευα ποτέ οτι θα παίξω εκει.

Τώρα πλέον για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δεν έχω κάτι έξω απο την Eλλάδα. Τωρα έχει συναυλίες με την Εστερινα σε Άμφισσα, Τρίκαλα, Ιθάκη κλπ. Και δουλειά στο στούντιο για αυτά που θα βγουν!

Art Nouveau: Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις συνεργασίες σου όπως με την Εστερίνα και με τους Belleruche, όπου έχετε κάνει φοβερή δουλειά, και αυτό μάλιστα φαίνεται και απο την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου! Έχεις στα σχέδια σου κι άλλες πιθανές συνεργασίες;

Aris Rsn: Με τους Belleruche παίζουμε μαζί 3-4 χρόνια, και έχουμε παίξει σε πολλές χώρες. Είναι μια τέλεια συνεργασία και πλέον είμαστε και φίλοι πέρα απο συνεργάτες. Με την Eστερίνα ετοιμάζουμε έναν δίσκο μαζί που πάει κάτι παραπάνω από καλά. Υπάρχει τέλεια χημεια. Είναι μαγικό νομίζω γιατι όταν θα πούμε να γράψουμε ένα κομμάτι δεν το σκεφτόμαστε καν, απλα γίνεται. Το Falling Down (που είναι και το πρώτο κομμάτι που γράψαμε για αυτόν τον δίσκο, το γράψαμε σε μια μέρα!). Να περιμένετε τον δίσκο μας, δεν θα αργήσει καθόλου…!

 

Art Nouveau: Πως βλέπεις τα μουσικά δρώμενα σήμερα; Αναφέρομαι στους δημιουργούς μιας και είσαι ένας απο αυτούς. Τα βλέπεις αισιόδοξα;

Aris Rsn: Τα πράγματα είναι πολύ μα πολύ αισιόδοξα! Υπάρχουν πολλοι καλοί μουσικοί στην Ελλάδα. Κάνουν συναυλίες – ο κόσμος τους στηρίζει και μπορούν να δουλέψουν πάνω σε αυτό που αγαπάνε. Τα πράγματα έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν πολύ!

 

Art Nouveau: Η μουσική σου παίζεται στους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών, προφανώς και δεν σου αρκεί.. Θα ήθελα να μου πεις τα όνειρα σου ή “sky is the limit”;

Aris Rsn: Ναι παίζεται και είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για αυτό. Ονειρα χμμμμ.. θα ήθελα να κάνω αυτό που κάνω τώρα και πολύ καλύτερα για πολλά χρόνια ακόμα και πάντα να έχω κάτι καινούργιο να προτείνω. Κοιτάμε το τώρα όμως για να μην σκοντάψουμε!

 

Art Nouveau: Μαθαίνω πως ετοιμάζεις καινούργιο άλμπουμ.. Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά από τον Rsn;

Aris Rsn: Ετοιμάζω ναι! Ο δίσκος μου λέγεται Blueprint. Εχει έντονο το jazz στοιχείο μέσα. Αυτήν την φορά έχω συνεργαστεί με πολύ κόσμο για αυτό, μουσικούς και τραγουδιστές. Έχω δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό και είναι σχεδόν έτοιμο.

 

Κάντε like στην σελίδα του στο facebook: Aris Rsn/Facebook

Όπως επίσης και στο linkedin: Aris Rsn/Linkedin