robert

Ο Robert de Niro παρουσιασε ντοκιμαντερ για το πατερα του

January 27, 2014 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Εκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Sundance το «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.», το ντοκιμαντέρ όπου ο διαβόητα κλειστός Ρόμπερτ Ντε Νίρο επιτρέπει να ειπωθεί η ζωή του πατέρα του…

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλά λίγο στις συνεντεύξεις του. Και καθόλου για την ιδιωτική του ζωή. Η ιστορία που τον θέλει να μεγαλώνει μόνο με την μητέρα του καθώς ο πατέρας του είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του όταν ο Μπόμπι ήταν μικρός, έχει καταγραφεί σε σκόρπια άρθρα, σε κάποια περιοδικά. Αλλά ο ίδιος δεν έχει ανοίξει την πόρτα στον έξω κόσμο για να αφηγηθεί όσα μόνο εκείνος μπορεί να γνωρίζει. Μέχρι σήμερα.

Ενα νέο ντοκιμαντέρ που φέρει την υπογραφή του ΗΒΟ, το «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» εξιστορεί τη ζωή και το έργο του πατέρα του Ντε Νίρο, ενός διάσημου ζωγράφου στους κύκλους τέχνης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ντοκιμαντέρ δεν είχε απλά την πλήρη στήριξη του ηθοποιού, αλλά κι ο ίδιος το παρουσίασε στο Φεστιβάλ του Sundance που έκανε την πρεμιέρα του.

Στην ταινία εμφανίζεται ο Ντε Νίρο να συζητά τους πίνακες του πατέρα του, το πώς ο ίδιος βλέπει την τέχνη του. Ταυτόχρονα, ο ηθοποιός διαβάζει αποσπάσματα από τα ημερολόγια που κρατούσε ο πατέρας του, όπου εξηγούνται όλα: πώς δεν εγκατέλειψε απλά την οικογένειά του όπως γνώριζε από την μαμά ο θυμωμένος Ντε Νίρο. Εφυγε για να ζήσει μόνος του, όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν γκέι.

robert

robert1

 

 

«Εκανα το ντοκιμαντέρ για αυτόν» εξήγησε ο Ντε Νίρο μετά την προβολή της ταινίας. «Ηθελα τα παιδιά μου, τα νεότερα μάλιστα γεννήθηκαν μετά το θάνατό του, να γνωρίσουν τον παππού τους. Εχω κρατήσει ανέπαφο και το στούντιό του για να μπορέσουν να το δουν…»

Πράγματι αυτό το ντοκιμαντέρ αρχικά γυρίστηκε για τα εγγόνια. Ομως το στούντιο καταλαβαίνοντας τι έχει στα χέρια του πίεσε τον Ντε Νίρο να το μοιραστεί με τον κόσμο. «Μέσα από την ιστορία του Ντε Νίρο του πρεσβύτερου ανοίγει ένας ολόκληρος κόσμος για την τέχνη της εποχής» εξηγεί ο σκηνοθέτης Πέρι Πιλτζ.

Το «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» θα κάνει την τηλεοπτική του πρεμιέρα στο ΗΒΟ τον Ιούνιο.

via