so24

ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΗΣΙ..

March 24, 2014 by Sissy Nikolaidi - No Comments

Λέγεται Socotra και βρίσκεται κοντά Υεμένη. Υπάρχουν πολλά παράξενα μέρη σε όλο το κόσμο και το νησί αυτό είναι αναμφισβήτητα μέσα σε αυτά!  Στον Ινδικό Ωκεανό μια σειρά από 4 νησάκια, και πολύ κοντά στην Υεμένη με κεντρικό το Socotra είναι ότι πιο ιδιαίτερο έχετε δει..

Πιο παράξενο βέβαια είναι ο τρόπος που δημιουργήθηκε και πως απομονώθηκε και το ότι μοιάζει σαν εξωγήινο νησί. Διαχωρίζεται σε τρία γεωγραφικά εδάφη.. τις παράκτιες πεδιάδες που το κλίμα είναι ακριβώς αυτό της τροπικής ερήμου, σε οροπέδια γεμάτα ασβεστόλιθο και τα βουνά του που είναι πολύ πλούσια σε βλάστηση! Υπάρχουν φυτά και δέντρα που δεν μπορείτε να τα συναντήσετε πουθενά αλλού στο κόσμο!

Δεν δημιουργήθηκε από ηφαίστειο και η βιοποικιλότητα του νησιού είναι εκπληκτική! Γεμάτο από μικρές λίμνες και σπήλαια, περίεργα πετρώματα, είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί και να κατοικηθεί, και φυσικά ούτε να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικός προορισμός. Οι περισσότεροι από εμάς είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα το επισκεφθούμε… αλλά δεν είναι θαυμάσιο να γνωρίζουμε πως υπάρχει ένας τόπος σαν και αυτόν κάπου εκεί έξω στον κόσμο;

Δείτε τις φωτογραφίες και θα συμφωνήσετε πως μοιάζει σαν σκηνικό ταινίας!

so

so1

so2

so3

so4

so5

so6

so7

so8

so9

so10

so11

so12

so13

so14

so15

so16

so17

so18

so19

so20

so21

so22

so23

so24